CSAK GLUTÉNMENTESEN

Ellenőrzött és felügyelt körülmények között olyan ételeket készítünk, amelyek nem különböznek sem ízben, sem állagban, sem minőségben a megszokott ételektől.

Ebben játszanak kiemelt fontosságú szerepet kiváló szakértőink: Asztalos Árpád, mint az étterem szakmai vezetője és Miltényi Klára dietetikus, Táplálkozástudományi szakember.

Megnézem az ételeket >>>

ASZTALOS ÁRPÁD

A FREE étterem szakmai vezetője

Végzettségem alapján vendéglátóipari szakoktató, szakközgazdász, mester szakács és HACCP rendszergazda vagyok. 34 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezem a vendéglátásban. Az elmúlt néhány évben munkám során szembesültem azzal, hogy a lakosság nagy része speciális étkezési szabályokat követ akár meggyőződésből, akár kényszerűségből.

Magyarországon ma kb. 200.000 ember gluténérzékeny.

Új éttermünk megálmodása és kialakítása során elhatároztuk, hogy garantáljuk az éttermünkből rendelt ételek vonatkozásában azt, hogy 100 %-ban gluténmentes lesz az általunk készített étel.
Azokat az alapanyagokat, amelyek glutént tartalmaznak, gluténmentes formában szerezzük be, illetve olyan receptúrákat találtunk, fejlesztettünk ki, amely során a gluténtartalmú alapanyagot ki tudjuk zárni.
Ezért fogyaszthatják nem csak glutén érzékeny Vendégeink, hanem akik táplálkozására kiemelt figyelmet fordítanak, akik egészségesen kívánnak étkezni.
Az ételeket és süteményeket előrendeléssel laktózmentesen és akár cukormentesen is el tudjuk készíteni.

Sok családban előfordul, hogy valaki gluténérzékeny, ezzel az új FREE éttermünkkel szeretnénk a segítségükre lenni, hogy ugyanazt az ételt fogyaszthassák együtt, ne kelljen külön ételt készíteni.

A konyha az országban egyedülálló módon LÉOE által glutén free akkreditált. Konyhánkon dietetikus szakember felügyeli a diétás szakács végzettséggel is rendelkező mesterszakácsaink munkáját.

Remélem rövidesen törzsvendégeink körében üdvözölhetem!

Asztalos Árpád
az étterem szakmai vezetője

KÉRDEZD DIETETIKUS SZAKÉRTŐNKET

MILTÉNYI KLÁRA

Üdvözlöm éttermünkben, a FREE-ben!

Miltényi Klára Dietetikus vagyok, Táplálkozás Tudományi szakember.

Főiskolai tanulmányaim befejezése után korházi élelmezésben helyezkedtem el, ahol az ott étkezők gyógyulását, megfelelő diéták alkalmazásával segítjük elő, minden korosztály részére.

Filozófiám: Egészségesen táplálkozni – jót enni!

E gondolatok alapján szeretnénk éttermünket működtetni és figyelembe venni az egyik leggyakoribb ételintoleranciát a gluténérzékenységet. A gluténérzékenység, mint autoimmun betegség egy egész életre szól, de megfelelő diétával nagyon jól, akár tünetmentesen, együtt lehet vele élni. Ezért a gluténérzékenység napjainkban már nem betegség, hanem egy új életforma – tudatos – egészséges táplálkozás.

Szeretném Önöknek bemutatni éttermünket!

A Free Étterem egy olyan hely, ahol:

– 100 %-ban gluténmentes élelmiszerek felhasználásával,

– 100 % -os biztonsággal, keresztszennyeződés veszélye nélkül készítjük el az ételeket és mikrohullámú sütőben melegíthető, dupla fedő zárással, ún. koronazárással lezárt egy adagos kiszerelésű edényben, zárt rendszerben szállítjuk ki.

A napi választék tervezésénél odafigyelünk arra, hogy a nem gluténérzékeny vendégek is találják meg a számukra megfelelő ételt és lakjanak jól!

Amiért ajánlom:

A FREE étterem gluténmentes konyháján, ellenőrzött és felügyelt körülmények között olyan ételeket készítünk, amelyek nem különböznek sem ízben, sem állagban, sem minőségben a megszokott ételektől.

Így a glutén érzékeny vendégeink ugyan azt az ételt fogyaszthatják, mint a barátaik, vagy családjuk többi tagja.

A csomagolás és kiszállítás technológiája garanciát nyújt arra, hogy a konyhát elhagyva sem éri semmi nemű további behatás az ételt.

Legyen Vendégünk, családjával, barátaival együtt!

Szeretettel várjuk Önöket!

Miltényi Klára
Dietetikus, Élelmezésvezető, Szakoktató.