FREE A GLUTÉNMENTES ÉTTEREM

Sok családban előfordul, hogy valaki gluténérzékeny, ezzel az új FREE, 100% gluténmentes akkreditált konyhánkkal szeretnénk a segítségükre lenni, hogy ugyanazt az ételt fogyaszthassák együtt, ne kelljen külön ételt készíteni. 

A FREE gluténmentes étteremben gluténmentes különlegességeinket helyben is megkóstolhatod, de házhoz szállítással is ki tudjuk szolgálni a gluténmentes finomságokra vágyókat.  

Új konyhánk kialakítása és megálmodása során eldöntöttük, hogy garantáljuk az konyhánkból rendelt ételek vonatkozásában azt, hogy 100 %-ban gluténmentes lesz az általunk készített étel. Opciósan pedig kérhető laktózmentes változatban is.

Ellenőrzött és felügyelt körülmények között olyan ételeket készítünk, amelyek nem különböznek sem ízben, sem állagban, sem minőségben a megszokott ételektől.

Ebben játszanak kiemelt fontosságú szerepet kiváló szakértőink: Asztalos Árpád, mint az étterem szakmai vezetője és Miltényi Klára dietetikus, Táplálkozástudományi szakember.

Megnézem az ételeket

Menedzsment

Nagy Zsolt

tulajdonos

Nagyné Áncsán Mária

tulajdonos

Miltényi Klára

dietetikus

szakértői stáb

Ádám Endre

szakácsmester – séf

Feczkó Gábor

szakácsmester – séf

A gluténmentes story

Éttermünk rövid története, és amit képviselünk.
Igaz történet, melyben személyesen is érintve vagyunk és egy álom ami  megvalósult.

KEZDETEK

Hosszú évekkel ezelőtt találkoztunk a glutén érzékenységgel leányunk kapcsán  amire, mint küzdelmes időszakra emlékezünk.
A tanácstalanság az ijedség és az elkeseredettség talán ezek  a legjobb szavak amit éreztünk a kiderült intolerancia kapcsán.

Kérdések tömkelege tört ránk:
– Ki tud segíteni?
– Mi a megoldás?
– Mit lehet és mit  nem?
– Honnan biztonságosan?

Megfogadtuk, hogy a legtöbb információt összegyűjtve mindent megteszünk a pontos diéta betartása érdekében.

Lisztérzékeny csoportban lévő tanácsadásra jártunk, szakorvosokkal, dietetikusokkal és szakácsokkal konzultáltunk az elmúlt 10 évben.

ELDÖNTÖTTÜK

Meglévő éttermünk mellé, amit 25 éve üzemeltetünk, elhatároztuk hogy egy új a NÉBIH által akkreditált speciális konyhát nyitunk, ahol  garantáljuk a gluténmentességet. Az egységet a Lisztérzékenyek   Érdekképviseletének  Országos Egyesülete  is minősítette.

Fontosnak éreztük, hogy másoknak segíteni tudjunk ezen az úton, hogy ne kelljen  azt a küzdelmet végig  vinni, amelyben nekünk is  részünk volt.

Ez az inspiráló  erő motivált bennünket az új „FREE” konyha létrehozásában.
Azt tapasztaltuk, hogy igazán biztonságosan csak  azok a konyhák tudnak hitelesen és megbízhatóan ételeket készíteni, ahol az  egész konyha gluténmentes.

Vállaljuk, hogy a megszerzett tudást további szakemberekkel bővítjük, akik ennek kapcsán segítik munkánkat.

További óvintézkedéseink:
Korona zárást alkalmazunk egyre több ételnél, ami azt jelenti, hogy a biztonságos fóliazárás után, pattintós műanyagfedéssel látjuk el a dobozokat. Alkalmazottaink étkezése szigorúan konyhánkon készített ételekből lehetséges. Beszerzésünk minősített beszállítóktól, őstermelőktől történik.

Ennek tudatában úgy gondoljuk készen  állunk e kihívás teljesítésére, amit megannyi újdonság bevezetése fog követni.

Fejlesztjük választékunkat  és a jövőben lehetőséget teremtünk a laktóz érzékenyeknek és a cukorbetegeknek is. Reméljük  e rövid  bemutatkozó kellőképpen rávilágított arra, amit képviselünk.

Kérdéseivel forduljon diszpécserünkhöz, dietetikusunkhoz! (tanácsadás, diétás ételek elkészítése stb..) Ajánljuk ételeinket azoknak, akik szeretik a magyaros és  a nemzetközi konyha ízeit.

Mottónk:  Jót, jól gluténmentesen!

Ételeinkhez jó étvágyat és jó egészséget kívánunk, NEM CSAK GLUTÉN ÉRZÉKENYEKNEK!

Nagy Zsolt és Nagyné Áncsán Mária  – tulajdonosok